PSG verkoopt Pastore aan AS Roma

Redactie

Javier Pastore gaat aan de slag bij AS Roma. Naar verluidt ontvangt Paris Saint-Germain een transfersom van 24,7 miljoen euro.

De overstap van Pastore zat er al aan te komen, want hij had via Facebook al aangekondigd dat hij PSG zou verlaten. "Alle wegen leiden naar Rome, dus ik ga terug naar Italië. Ik had nooit gedacht dat dit zou gebeuren, maar het is tijd om afscheid te nemen. Ik wil alle Parijzenaren die me fantastisch behandeld hebben en ervoor zorgden dat ik me thuisvoelde enorm bedanken."

Javier Pastore kwam in de zomer van 2011 voor een slordige veertig miljoen euro over van Palermo. Hij speelde in totaal 269 duels voor PSG, waarmee hij onder meer vijf landstitels en vier keer de Coupe de France won. De 29-jarige Zuid-Amerikaan krijgt bij AS Roma een contract voor vijf seizoenen.

AS Roma versterkte zich eerder deze transferperiode al met Justin Kluivert, Bryan Cristante, Ante Coric en Ivan Marcano. Dinsdag werd duidelijk dat Davide Santon en Nicolò Zaniolo daar ook nog bij komen. Zij werden betrokken bij de transfer van Radja Nainggolan, die naar Internazionale is vertrokken.