Denemarken boekt kleine zege op Peru

TargaFlorio

Denemarken is het WK begonnen met een 1-0 zege op Peru. Op basis van de kansen had Peru meer verdiend.

In de eerste helft lag het baltempo bij Denemarken laag en werden er amper kansen gecreëerd. Peru was aan de andere kant veel gevaarlijker. André Carrillo en oud-PSV'er Jefferson Farfán kwamen wel in de buurt van het Deense doel.

Vlak voor de rust kreeg Peru een strafschop op advies van de videoscheidsrechter. De scheidsrechter had niet gezien dat Yussuf Poulsen in het strafschopgebied het been van Christian Cueva onderuit maaide. Dankzij de VAR ging de bal alsnog op de stip. Cueva schoot echter hoog over.

Ook in de tweede helft was Peru gevaarlijker dan Denemarken, echter laatstgenoemde kwam na een uur toch op voorsprong dankzij een goal van Poulsen. De 24-jarige speler van RB Leipzig mikte met links in de korte hoek raak.

De Zuid-Amerikanen bleven kansen creëren. De Deense doelman Schmeichel blokte met zijn linkerhand een schot van Edison Flores, terwijl Farfán en Carrillo net te laat kwamen om bij de tweede paal een kopbal van Alberto Rodríguez binnen te werken. De elf spelers van Denemarken wisten echter stand te houden.

Denemarken boekt kleine zege op Peru. (PRO SHOTS/Action Images)
Denemarken boekt kleine zege op Peru. (PRO SHOTS/Action Images)