Bertens verliest van en wint met Flipkens in Rosmalen

heywoodu

Tennisster Kiki Bertens is op het WTA-toernooi van Rosmalen in de achtste finales van het enkelspel uitgeschakeld. De Nederlandse nummer 21 van de wereld ging onderuit tegen haar dubbelpartner Kirsten Flipkens uit België.

Flipper won de eerste set al, maar via twee rebreaks en een pittige tiebreak wist Bertens set twee naar zich toe te trekken. In de derde set was ze echter kansloos en moest ze in korte tijd toestaan hoe Flipkens de wedstrijd afmaakte: 4-6, 7-6 (6), 1-6.

Later op de dag ging ook Aryna Sabalenka voor de Belgische bijl van Flipkens, die zich met een 6-4, 6-4 zege op de Wit-Russische voor de halve finales plaatste. Daarin speelt ze tegen de Slowaakse Viktoria Kuzmova, die met 6-3, 6-2 won van Antonia Lottner. De Duitse had kort daarvoor al haar achtste finale moeten spelen tegen Elise Mertens en was duidelijk nog vermoeid.

Tweevoudig winnares Coco Vandeweghe staat in de andere halve finale. De Amerikaanse was haar landgenote Alison Riske met pijn en moeite de baas in een bijna drie uur durende marathonpartij: 7-6 (6), 3-6, 7-6 (12). Vandeweghe speelt tegen de Servische Aleksandra Krunic, die Veronika Kudermetova uit Rusland simpel opzij schoof: 6-2, 6-2.

In het dubbelspel ging het overigens wel goed met Bertens. Samen met Flipkens stuurde ze het Zwitsers/Britse duo Xenia Knoll/Anna Smith met 6-3, 6-3 naar huis. In de eindstrijd wacht een ander Nederlands/Belgisch duo: Demi Schuurs was met Mertens te sterk voor Lesley Kerkhove en de Wit-Russische Lidziya Marozava, die met 6-4, 6-3 het onderspit dolven.