Gratis content-update voor Tannenberg

Pheno

Blackmill Games en M2H hebben een gratis update uitegbracht voor de WW1-shooter Tannenberg. Met deze update krijgen spelers een nieuwe map, een nieuwe squad en nieuwe wapens.

De Roemeense infanterie brengt betrouwbare M93 geweren en karabijnen mee in het gevecht. Naast hun standaard wapens zal de Roemeense ploeg ook toegang hebben tot enkele buitenlandse wapens. Die gaan ze onder andere gebruiken in de nieuwe map om de berg Cosna te verdedigen. De nieuwe historische map is een slagveld geïnspireerd op de berg Cosna, de tweede Slag om Oituz en de westelijke delen van Roemenië. De in de minderheid zijnde Roemeense troepen hielden het daar uit tegen Duitse en Oostenrijks-Hongaarse aanvallers, lang genoeg voor hun elite Mountain Infantry en Russische versterkingen om hun te komen helpen. Bomen, rotsen en een paar greppellijnen bieden dekking terwijl beide kanten vechten om de controle van de bergtop en de omliggende hellingen.

Naast toevogeingen zijn er ook aanpassingen. Spelers hebben gevraagd om verbeterde geluidseffecten, dus dat hebben de makers aan gewerkt. Niet alleen de individuele geluidseffecten, maar ook de sfeergeluiden zijn aagepakt. Het is duidelijker uit welke richting geluiden komen en de afstand van geluiden is meer hoorbaar. Vergelijkbare geluidsupdates zijn onderweg in de toekomst voor Verdun - de eerste game in de WW1-gameserie.