VVV-Venlo neemt verdediger definitief over van PSV

Redactie

VVV-Venlo heeft Damian van Bruggen definitief binnengehaald, zo maakt de club via officiële kanalen bekend.

De 22-jarige verdediger speelde afgelopen seizoen al op huurbasis in Venlo en maakt nu de definitieve overstap. Zijn contract bij PSV liep af en zou niet worden verlengd. Bij VVV heeft hij een tweejarige verbintenis ondertekend, met een optie voor nog een seizoen.

Afgelopen seizoen kwam hij tot 29 wedstrijden voor VVV, waarin hij drie keer scoorde. De Limburgers lieten al in een vroeg stadium weten dat ze de samenwerking met de verdediger, die ook als middenvelder uit de voeten kan, wilden voortzetten. "Daar sprak al meteen veel vertrouwen uit. En ik heb zelf ook een heel prettig gevoel bij deze club en deze spelersgroep", aldus Van Bruggen, die eerder in de jeugdopleiding van Ajax en Almere City speelde.

De jonge verdediger geeft verder aan dat hij 'behoefte had aan een stukje vastigheid. "Ik ben dus dik tevreden met mijn nieuwe contract bij VVV-Venlo", aldus Van Bruggen. Ook Stan Valckx, manager voetbalzaken bij VVV, is blij met de definitieve komst van de geboren Utrechter. "Damian heeft het afgelopen seizoen laten zien een geweldige aanwinst voor ons te zijn. We zijn dan ook blij dat we hem voor meerdere seizoenen vast hebben kunnen leggen."