Doodsoorzaak 'zwembaddode' nog onduidelijk

Monique Verlind (DJMO)

De politie startte een onderzoek nadat zondagmiddag 27 mei een man dood in een zwembad aan de Peeldijk in Milheeze werd gevonden. Op hetzelfde terrein lag ook een slachtoffer dat zijn bewustzijn had verloren. De politie hield die middag twee verdachten aan.

Het onderzoek naar wat zich precies afspeelde bij de woning en op het terrein aan de Peeldijk in Milheeze loopt nog volop. De politie heeft buurtonderzoek gedaan en diverse getuigen gesproken, waaronder ook de bewoner. Hieruit blijkt dat bij de woning, na een avondje stappen, een afterparty plaatsvond.

De slachtoffers en de eerder aangehouden getuigen waren bezoekers van deze party, waarbij ook harddrugs werden gebruikt. Of deze drugs de oorzaak zijn van de dood van de 29-jarige man uit Milheeze en het verliezen van het bewustzijn van de 44-jarige man uit Lierop, is nog niet duidelijk.

Onderzoek
Op de Peeldijk hebben forensisch specialisten zondag uitgebreid onderzoek gedaan. Ze hebben gezocht naar zogenaamde “stille getuigen” die kunnen helpen om een beeld te krijgen van wat er is gebeurd. De 44-jarige man ligt nog in het ziekenhuis. Uiteraard wil de politie hem ook graag spreken op het moment dat zijn gezondheid dat toelaat. De 28-jarige man uit Milheeze en de 32-jarige vrouw uit Helmond zitten nog vast. Hun betrokkenheid is nog in onderzoek.

Camerabeelden
BN de Stem meldt dat er camerabeelden in beslag zijn genomen van camera's die zowel op het zwembad staan gericht als op de plek waar de zwaargewonde man werd aangetroffen. 

Doodsoorzaak 'zwembaddode' nog onduidelijk (foto: stockfoto politie.nl)
Doodsoorzaak 'zwembaddode' nog onduidelijk (foto: stockfoto politie.nl)