BMX'ers Kimmann en Smulders winnen wereldbekerwedstrijd Papendal

H.Vviv

BMX'ers Niek Kimmann en Laura Smulders hebben op Papendal de derde wereldbekerwedstrijd van het seizoen gewonnen.

Kimmann was in de finale bij de mannen te sterk voor de Fransen Joris Daudet en Sylvain André. Vorige maand was de 21-jarige BMX'er ook al de beste bij de eerste wereldbekerwedstrijd in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines. De tweede wedstrijd in Frankrijk werd toen gewonnen door de Fransman Daudet.

Bij de vrouwen was er succes voor Smulders. De Nederlandse die uitkomt voor de commerciële ploeg TVE Oegema bleef wereldkampioene Alise Willoughby uit Amerika en de Russische Yaroslava Bondarenko voor. Smulders had eerder al de eerste twee wereldbekerwedstrijden van het seizoen op har naam geschreven.

Merle van Benthem stond ook in de finale, maar kwam niet verder dan een zesde plaats in Papendal. De 26-jarige BMX'ster maakte vorige week haar rentree nadat ze veertien maanden aan de kant stond met een knieblessure.

Zondag staat de tweede wedstrijd in Arnhem op het programma. Een week later wordt het seizoen, dat in totaal acht ronden kent, vervolgd met wedstrijden in het Belgische Heusden-Zolder.