López pakt de zege op Alpe di Pampeago in Tour of the Alps, Sosa nieuwe leider

H.Vviv

Miguel Ángel López heeft de tweede etappe in de Tour of the Alps. De Colombiaanse klimmer van Astana was met aankomst op de Alpe di Pampeago de beste van een select groepje. Thibaut Pinot werd tweede, voor Ivan Ramiro Sosa. De Colombiaan van Androni - Sidermec - Bottecchia neemt wel de leiderstrui over van Pello Bilbao.

In het begin van de etappe ontstond er een kopgroep van zes renners. De maximale voorsprong van het zestal was ruim vier minuten op het peloton, waar Astana de leiding nam in dienst voor Miguel Ángel López.

Met nog tien kilometer te rijden had de kopgroep nog twee minuten op het peloton, waar ondertussen Sky en Groupama-FDJ de leiding hadden overgenomen van Astana. Op de slotklim van negen kilometer aan 9,3 procent bleek Quentin Jauregui de sterkste in de kopgroep. De Fransman reed weg bij zijn medevluchters, maar op vier kilometer van de streep werd ook hij teruggepakt door de voorwacht van het peloton.

Groupama-FDJ bleef een stevig tempo aanhouden op de klim. Chris Froome leek moeite te hebben om het tempo bij te kunnen houden, maar zoals zo vaak kwam hij toch weer terug. Dat was ook het sein voor Sky om het tempo nog eens te gaan verhogen. Kenny Elissonde in dienst van Froome dunde het groepje steeds verder. Fabio Aru en George Bennet konden de Fransman niet volgen, en met nog één kilometer te gaan was het Froome die het zelf probeerde. De Brit kreeg Pinot en Domenico Pozzovivo meteen met zich mee. Ook Ook Lopez, Iván Ramiro Sosa en Giulio Ciccone wisten aan te haken bij de eersten.

Froome zette aan om de sprint te beginnen, maar kwam nooit in aanmerking voor de dagzege. Het was López die vrij gemakkelijk de sprint won voor de Fransman Pinot en de Colombiaan Sosa.