Curlers sluiten sterk WK af met winst en verlies

heywoodu

De Nederlandse curlingploeg heeft het wereldkampioenschap in het Amerikaanse Las Vegas vrijdag afgesloten met een zege en een nederlaag. De ploeg van skip Jaap van Dorp kende een sterk toernooi en eindigde als tiende van de dertien teams, met vier zeges in twaalf wedstrijden.

Vrijdag nam Nederland het op tegen het Rusland van Alexey Timofeev. Van Dorp zag zijn ploeg in de eerste twee ends een 4-0 voorsprong pakken, maar deze werd weer weggegeven en met nog één end te spelen stond het 5-6 voor Rusland. In het laatste end profiteerde Nederland van de hammer, de laatste steen, door twee punten en dus de winst te pakken: 7-6.

In de slotwedstrijd speelde Nederland tegen de Italianen van skip Joël Retornaz, die in februari bij vlagen nog indruk maakte op de Olympische Spelen. Met drie punten in het vijfde end sloeg Nederland toe, maar de Italianen bleken net iets te sterk en stalen in het laatste end een punt van Nederland: 6-5.

Zweden en Schotland staan al in de halve finales als nummers één en twee van de groepsfase, Zuid-Korea, Noorwegen, Canada en de VS strijden om de overige twee plaatsen bij de laatste vier.