Arsenal walst voor rust over CSKA Moskou heen

Redactie

Arsenal heeft een halve finaleplek in de Europa League in het vizier. De Engelsen maakten vooral in de eerste helft indruk tegen CSKA Moskou en wonnen met 4-1 van de Russen.

In het Emirates Stadium kwam het eerste gevaar kwam van Henrikh Mkhitaryan, die met links in de korte hoek het zijnet schampte. Aaron Ramsey zag daarna een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel, maar na negen minuten was het wel raak. Vanuit een vlotte aanval schoot de Welshman de bal op aangeven van Héctor Bellerín hoog in het doel.

Even later kwam CSKA Moskou echter al langszij. Laurent Koscielny maakte een domme overtreding op Aleksandr Golovin en de 21-jarige Rus mikte de bal vanaf de rand van het strafschopgebied prachtig in de kruising. Arsenal was daardoor even van slag, want Ahmed Musa kreeg een grote kans om CSKA op voorsprong te brengen. De oud-speler van VVV-Venlo schoot echter in het zijnet.

The Gunners pakten de draad vervolgens weer op en Alexandre Lacazette maakte met een strafschop de 2-1, nadat Mesut Özil naar de grond was gegaan. Hoogtepunt van de wedstrijd was de derde Londense treffer, de tweede van Ramsey. Uit een handige pass van Özil plaatste hij de bal hangend in de lucht, met buitenkant voet, fraai over de keeper.

Tien minuten voor rust werd het al 4-1; na Ramsey maakte ook Lacazette zijn tweede doelpunt. In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Arsenal drong aan, CSKA mikte op een counter. De bezoekers creëerden net als voor rust wel wat kansjes, maar de afronding was telkens ondermaats.

Aan de andere kant kwam Ramsey, met onder meer een schot op de paal, een paar keer dicht bij zijn hattrick, terwijl doelman Igor Akinfeev goals van onder meer Mkhitaryan, Özil en invaller Danny Welbeck voorkwam. Het bleef daardoor bij 4-1.

RB Leipzig begon in de Red Bull Arena met een overwinning op Olympique Marseille. Timo Werner tekende op slag van rust voor de 1-0, en daar bleef het tegen de Franse club ook bij.