Uitslag PEC Zwolle - Sparta Rotterdam

Redactie

PEC Zwolle heeft na zes duels zonder overwinning weer eens drie punten gepakt in de Eredivisie. De Zwollenaren begonnen goed aan het duel met Sparta.

Door een doelpunt van Youness Mokhtar kon het thuispubliek al na een minuut juichen. De 26-jarige speler kopte een voorzet van Younes Namli in het Rotterdamse doel. Sparta kreeg echter al snel een kans om langszij te komen, maar Michiel Kramer kopte de bal naast.

Niet lang daarna liet Kramer ook een kans uit een rebound onbenut nadat Diederik Boer een schot van Thomas Verhaar niet goed verwerkte. Tien minuten na de pauze dacht de lange Rotterdammer alsnog gelijk te maken, maar wegens buitenspel ging dat niet door.

Een blunder van Jannik Huth zorgde uiteindelijk voor de beslissing in de wedstrijd. De keeper van Sparta leverde zomaar in bij Piotr Parzyszek, die heel makkelijk de 2-0 kon maken. PEC Zwolle neemt de zesde plek over van Vitesse, dat hard onderuit ging tegen Roda JC (0-3). Sparta is door die zege van Roda gezakt naar plek zeventien.

PEC Zwolle

2 - 0

Sparta Rotterdam

 2' Mokhtar
 64' Parzyszek
   
 
 Gele kaart: , Dougall, Mühren, Ahannach, (Sparta Rotterdam)
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 13.250
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Boer
Ehizibue
Marcellis
v.d.Berg
v.Polen
Thomas
Mokhtar (Benschop/90 1)
Dekker
Namli
Parzyszek (Israelsson/88)
Menig (Ondaan/68)
  Huth
Holst
Fischer
Chabot
Nelom
Sanusi
Mühren
Dougall (Spierings/68)
Verhaar (Brogno/79)
Kramer
Ahannach (Friday/68)