Sandler over transfer naar City: "Moet ik deze kans laten lopen?"

Redactie

Philippe Sandler begrijpt dat de vraag gesteld wordt wat de verdediger van PEC Zwolle volgend seizoen bij Manchester City te zoeken heeft.

"Een speler van PEC maakt doorgaans geen transfer naar de Engelse top. Toch is het echt zo", vertelt Sandler in gesprek met Voetbal International. "Er zijn kenners die denken dat ik het ga redden én er zijn mensen die denken dat ik het niet aankan. Ik mag het nu laten zien. Wat had ik anders moeten doen? Deze kans laten lopen?"

De 21-jarige centrale verdediger sluit komende zomer aan bij de huidige koploper van de Premier League, waar de overgang in de winter werd afgerond. Sandler kijkt uit naar de samenwerking met Josep Guardiola. "Guardiola wil de komende jaren graag met jonge talenten gaan werken. Minder gearriveerde spelers kopen en als het ware zelf de jongens gaan opleiden. Ik mag werken met de beste trainer van de wereld. Dat is een jongensdroom. Mijn management en ik hebben uitvoerig met mensen van City gesproken, waaronder technisch directeur Txiki Bergiristain."

De in Amsterdam geboren verdediger stelt dat the Citizens alles van hem wisten. "Ze waren onder de indruk van mijn ballen tussen de linies en mijn snelheid. Ze zagen dat ik steeds beter werd in de duels maar benoemden ook dat ik moeite had met ruimte in de rug. De video-analisten hadden bijna al mijn wedstrijden bekeken. Dat gaf een goed gevoel."

"Ik ben niet zomaar een nummertje, ze hebben echt een plan met me. Ook Guardiola. Toen ik in het ziekenhuis was voor mijn medische keuring heeft mijn vader met hem gesproken. Hij wist precies wie ik was", besluit Sandler, die dit seizoen 22 keer in actie kwam in de hoofdmacht van PEC.