Lindgren verkiest Groningen boven Ajax: "Meer sympathie"

Redactie

Rasmus Lindgren kijkt zondagmiddag met bovengemiddelde belangstelling naar de wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax.

De middenvelder van BK Häcken stond onder contract bij beide clubs. In dienst van de Groningers kwam hij tot 190 wedstrijden en voor de Amsterdammers speelde de Zweed 85 wedstrijden. De wedstrijd in de Euroborg zondagmiddag is een ontmoeting tussen de nummers dertien en twee van de Eredivisie.

"De club zit in mijn hart en ik baal er van dat ze nu zo'n slecht seizoen doormaken. Maar wat ik nog erger vind is dat het stadion zo leeg zit. Dit is niet hoe ik FC Groningen ken", vertelt Lindgren in gesprek met ELF Voetbal. "Toen ik er speelde zat het bomvol en vonden tegenstanders het niet leuk om naar Groningen te gaan. Ik hoop dat die sfeer en dat gevoel weer terugkomt."

"Ik verwacht dat FC Groningen revanche wil nemen op het slechte seizoen en hoop dat het er voor zorgt dat ze een hele goede wedstrijd spelen. Aan de andere kant heeft Ajax meer kwaliteit en moeten ze natuurlijk ook alles winnen om in de race om het kampioenschap te blijven."

Toch zit Lindgren persoonlijk in een lastige positie als het om beide clubs gaat. "Het zou mooi zijn voor Ajax als ze drie punten pakken, want ik hoop dat ze kampioen worden. Maar ik heb meer sympathie voor FC Groningen en daarom hoop ik toch dat zij winnen."