Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 13

Peter Breuls

Na Paddington Bear is het deze week tijd voor Peter Rabbit om de stap naar het grote scherm te maken. Het konijn krijgt concurrentie van Steven Spielbergs popcultuurfestijn Ready Player One en films met rollen van onder andere Christian Bale en Hans Teeuwen.

Ready Player One

Het is 2045 en de wereld staat op het punt van instorten. De mensen zoeken hun redding in OASIS, een uitgestrekt virtueel universum waarin men overal naartoe kan, alles kan en iedereen kan zijn. De OASIS is gemaakt door de geniale en excentrieke James Halliday (Mark Rylance). Als Halliday overlijdt, laat hij een immens fortuin en de totale controle over de OASIS na aan diegene die als eerste drie sleutels wint. Deze drie sleutels openen de deur naar het digitale Easter Egg dat hij ergens in zijn ogenschijnlijk oneindige creatie heeft verstopt.

God's Own Country

Johnny werkt van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat op de boerderij van zijn ouders, verscholen in de mistige landschappen van Yorkshire. Hij probeert zijn frustraties weg te drinken in de lokale pub, hij beleeft er seksuele avonturen die nergens toe leiden. Als een Roemeense seizoenarbeider voor enkele weken op de boerderij komt werken, voelt Johnny allerlei ongekende emoties. Een intense relatie begint en zal Johnny’s leven voorgoed veranderen.

Resurrection

Johan Leysen speelt een kluizenaar die in zijn eenvoudige huis in het bos een zelfvoorzienend bestaan leidt. Op een van zijn wandelingen vindt hij een halfnaakte jongeman, die hij kleren, voedsel en onderdak biedt. Hun woordeloze samenzijn wordt op de proef gesteld als de politie aan de deur komt en de mysterieuze jongeman een moord blijkt te hebben gepleegd.

The Bastard

Een Friese fietsenmaker krijgt op een dag het onwaarschijnlijke bericht dat hij een Ethiopische halfbroer heeft. Hij heet Daniel en zit gevangen in een dodencel in Addis Abeba. Dat nieuws is het startpunt van een onthutsende familiegeschiedenis. Over een verstoten kind dat opgroeit voor galg en rad, en een bejaarde vader die niet langer kan ontkomen aan zijn inmiddels volwassen bastaardzoon. Daniel koestert grote wrok en hunkert naar de erkenning. Maar zijn vader wil er niets van weten, al was het naar omdat Daniel zwart is. Een DNA-test veroordeelt ze tot elkaar. En dan blijken vader en zoon meer met elkaar gemeen te hebben dan ze ooit zouden willen toegeven.

Peter Rabbit

Verfilming van Beatrix Potter's tijdloze verhaal over een eigenwijs konijn dat probeert de moestuin van een boer binnen te dringen.

HET IS GEZIEN

50 jaar na de definitieve vrijspraak van Gerard Reve, van de aanklacht godslastering, is dit pleidooi voor de vrijheid van de kunsten door Erik Lieshout en Tom Rooduijn gemaakt.

Hostiles

In 1892 gaat de legendarische legerkapitein Joseph Blocker (Christian Bale) na veel verzet toch akkoord om een stervend Cheyenne opperhoofd (Wes Studi) en zijn familie terug te brengen naar hun geboortegrond. Tijdens de tocht van de geïsoleerde legerpost Fort Berringer in New Mexico naar de graslanden van Montana, kruisen de voormalige rivalen het pad van een jonge weduwe (Rosamund Pike), wier hele familie uitgemoord is door de Comanche stam. Samen moeten ze hun krachten bundelen om het ongenadige landschap, de vijandige stammen en de wraakzuchtige zonderlingen die op de loer liggen te overwinnen.

Aus dem Nichts

In één tel verandert het leven van Katja voor altijd. Bij een bomaanslag komen haar man Nuri en zoontje Rocco om het leven. Het duurt niet lang voordat de politie twee verdachten arresteert. Het blijkt een jong stel te zijn met een neo-nazi achtergrond. Tijdens de rechtszaak wordt Katja bijgestaan door Danilo, advocaat en beste vriend van Nuri. Maar na de onverwachte uitspraak van de rechter neemt Katja het heft in eigen handen. Een verhaal over familie, recht en wraak, geïnspireerd op de rechts-extremistische moorden in Duitsland en de daaropvolgende rechtszaak in 2013.

Wendy & Dixie

Kinderfilm over de vriendschap tussen de 12-jarige Wendy en Dixie, een gewond paard dat het doelwit is van de plaatselijke slager.

Check je lokale cinema om één van deze films vanaf deze week te zien.