'IOC heft schorsing Rusland op'

heywoodu

Het Internationaal Olympisch Comité zou de schorsing van het Russisch Olympisch Comité opgeheven hebben. Dat lijkt de baas van het ROC, Alexander Zhukov, te suggereren in Russische media.

Daarin is een brief van het IOC aan Zhukov gepubliceerd, waarin te lezen valt dat er geen nieuwe positieve dopinggevallen zijn ontdekt op de Spelen van Pyeongchang - buiten de betrapte curler en bobsleester dus. Omdat het IOC er vanuit gaat dat die twee op individuele basis bezig zijn geweest, heeft men volgens de brief besloten dat het ROC al haar taken weer mag uitvoeren, net zoals elk ander NOC.

Het IOC heeft het overigens nog niet bevestigd, dus het blijft nog even de vraag of Rusland's schorsing daadwerkelijk voorbij is. Op de komende Paralympische Spelen zullen in Pyeongchang wederom geen Russische vlaggen te zien zijn. Het Internationaal Paralympische Comité is een andere entiteit dan het IOC en Rusland is daar nog altijd geschorst. Zo'n dertig tot veertig Russen zullen er onder de paralympische vlag uit mogen komen.