Robben vertolkt hoofdrol in bekerzege Bayern München

Redactie

Bayern München heeft zich dinsdagavond eenvoudig geplaatst voor de halve finale van de DFB-Pokal. De ploeg rekende af met SC Paderborn 07.

Paderborn, de koploper van de 3.Bundesliga, de laatste nederlaag dateerde van 2 december en daarna werd er vier keer gewonnen en volgden twee gelijke spelen. Bayern, de koploper van de Bundesliga, won de laatste tien wedstrijden in alle competities. In tegenstelling tot de wedstrijd van afgelopen weekend tegen FSV Mainz 05 (0-2), was er nu wel een basisplek voor Arjen Robben.

De Nederlander stond na negentien minuten spelen aan de basis van de 0-1 van Kingsley Coman en de Fransman gaf zes minuten later de assist op Robert Lewandowski, die de 0-2 maakte. Joshua Kimmich bepaalde kort voor rust de stand op 0-3. De verdediger bleef rustig voor Michael Ratajczak en schoot binnen.

Tien minuten na de thee bracht Corentin Tolisso de stand op 0-4, die de bal uit een hoekschop van James Rodríguez binnenwerkte. Vier minuten voor tijd bepaalde Robben de stand op 0-5 en drie minuten later bepaalde de vleugelaanvaller de einstand op 0-6 waardoor Bayern zich mag gaan melden bij de laatste vier in de DFB-Pokal.