Real Madrid verspeelt voorsprong tegen Levante

Redactie

Er komt maar geen einde aan de teleurstellende reeks van Real Madrid. Ook van Levante wist de ploeg niet te winnen: 2-2. Real is bezig aan een matig seizoen. Vorige week wist de ploeg eindelijk weer eens een overtuigende overwinning te boeken. Madrid won met 1-4 van Valencia en wilde tegen Levante opnieuw een overtuigende overwinning neerzetten, maar de ploeg had het zaterdagavond behoorlijk lastig.

Het begin was veelbelovend. Real kwam na elf minuten spelen op voorsprong. Sergio Ramos zorgde voor de 0-1 en leek een mooie avond voor de uitploeg in te leiden. Dat gebeurde echter niet, want De Koninklijke wist de score niet verder uit te breiden en het was Levante dat het net wist te vinden.

Nog voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Emmanuel Okyere Boateng nam de 1-1 voor zijn rekening en zorgde voor de gelijkmaker. Hierdoor moest Real tijdens de tweede helft flink aan de bak om drie punten over te houden aan het duel.

Het bleek een moeizame avond voor de bezoekers, want de Madrilenen slaagden er amper in om mogelijkheden te creëren. Karim Benzema dacht zijn elftal op voorsprong te schieten maar na een goede actie mikte de spits de bal naast het doel. Daarmee hielp hij een grote kans om zeep en Real leek opnieuw punten te verspelen.

Uiteindelijk dacht Isco met de verlossing te komen. De middenvelder kreeg op de rand van het strafschopgebied ruimte om uit te halen en schoot de bal tegen de touwen. Hierdoor was Real op weg naar drie punten, maar Giampaolo Pazzini gooide roet in het eten. De aanvaller zorgde in de 89ste minuut voor de 2-2.

Uitslagen La Liga zaterdag
Eibar - Sevilla 5-1
Real Betis - Villarreal 2-1
Alaves - Celta de Vigo 2-1
Levante - Real Madrid 2-2