Uitslag sc Heerenveen - FC Twente

Redactie

Heerenveen heeft opnieuw drie punten gepakt. In eigen huis won de ploeg met een minimale score van FC Twente.

FC Twente won doordeweeks met 3-1 van Cambuur en plaatste zich voor de volgende ronde van de KNVB Beker. Hierdoor reisde de ploeg met vertrouwen af naar Heerenveen. Op het veld liet Twente echter niet zien dat het over veel zelfvertrouwen beschikte. De ploeg speelde een matige wedstrijd op bezoek in Friesland.

Heerenveen was de bovenliggende partij en kreeg tijdens de eerste helft genoeg kansen om op voorsprong te komen. Twente mocht van geluk spreken dat het zonder tegendoelpunt de rust wist te halen. Arber Zeneli kreeg namelijk meerdere mogelijkheden om Heerenveen op voorsprong te zetten, maar de aanvaller bleek zijn vizier niet op scherp te hebben.

Tijdens de tweede helft werd Twente wel iets sterker, maar Heerenveen kwam weinig in de problemen en kwam verdiend op voorsprong. Uit een perfect aangesneden vrije trap scoorde Daniel Höegh met zijn hoofd de enige treffer van de wedstrijd. Twente ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet in om iets terug te doen. Hierdoor bleef het bij 1-0.

sc Heerenveen

1 - 0

FC Twente

 66' Höegh    
 
 Gele kaart: , Vuckic,Assaidi,Lam, (FC Twente)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: n.n.b.
Arbiter: Manschot
 
Opstelling:   Opstelling:
Hansen
Dumfries
Höegh
Pierie
Bulthuis
Thorsby
Kobayashi
Schaars
ödegaard
Ghoochannejhad (Veerman/79)
Zeneli (Schmidt/89)
  Drommel
Ter Avest
Bijen
Lam (Kvasina/82)
R.Jensen
Cuevas
Maher
F.Jensen
Vuckic (Laukart/89)
Boere
Assaidi