Chaotische broederstrijd in Crashed Ice-finale vol spektakel

heywoodu

In het Finse Jyväskylä is zaterdag de tweede Crashed Ice-wedstrijd van het seizoen gehouden. Het werd weer een dagje vol spektakel in de sport waar men met vier tegelijk op schaatsen van een ijsbaan af dendert, vol sprongen en listige bochten. In het ijskoude Jyväskylä - het kwik zakte een graad of dertien onder nul - deed men dat op de enige natuurijsbaan in het Crashed Ice-circuit.

Bij de mannen liep het uit op een finale met een ware broederstrijd: de Oostenrijkers Marco en Luca Dallago stonden in de eindstrijd, samen met de Canadese broers Kyle en Scott Croxall, twee van de grootste namen uit de Crashed Ice-geschiedenis. 

De finale werd flink chaotisch en dat begon al vroeg: Marco Dallago gaf Scott Croxall een stevige beuk, maar niet veel later kreeg hij die van Kyle terug. Kyle Croxall leek te winnen, voor Luca Dallago, maar na enig wachten bleek dat toch niet door te gaan: Kyle Croxall en Marco Dallago werden vanwege hun geduw teruggezet naar de derde en vierde plek en Luca Dallago kreeg zo de zege, voor Scott Croxall.

Bij de dames ging de zege naar de Amerikaanse Amanda Trunzo, net als in januari bij de openinsgwedstrijd in het Amerikaanse St Paul. Trunzo versloeg de Canadese wereldkampioene Myriam Trepanier, haar landgenote Tamara Kajah en de Finse Miisa Klemola. 

De hele knock-outfase, met op 1:05.00 uur de vrouwenfinale en vanaf 1:12.00 de mannenfinale (Bron: YouTube)