NAC scherp voor duel met Ajax: "Als leeuwen het veld op"

Redactie

NAC Breda heeft zondag iets goed te maken in de uitwedstrijd tegen Ajax. Trainer Stijn Vreven heeft zijn spelers dan ook op scherp gezet.

Eerder dit seizoen werd NAC door Ajax voor eigen publiek keihard afgestraft: 0-8. Vreven hoopt een nieuwe vernedering te voorkomen. "Tegen de spelers heb ik in het Engels gezegd: 'Of je gaat als chickens of je gaat als lions het veld op.' Als jullie als kippen gaan, ruiken ze dat en worden jullie afgemaakt. Ga je als leeuw en sta je er voor elkaar, kan ook het scenario zoals bij Feyenoord (0-2 zege) ontstaan", vertelt de Belg aan BN DeStem.

"Bij mij speelt die 0-8 zeker nog mee. Ik heb die wedstrijd nagekeken; het eerste kwartier was er niks aan de hand", vindt Vreven. "De eerste corner koppen ze binnen en vervolgens verliezen wij het noorden. Ik heb de wedstrijd Utrecht - Ajax (0-0) misschien vijf keer teruggezien. Ik zag bij Utrecht een team dat meters maakte, gaten voor elkaar dicht liep, de duels uitvocht en de tweede ballen pakte. Daar houdt Ajax niet van. Dat moeten wij ook doen."

Middenvelder Mounir El Allouchi kijkt de beelden van eerder dit seizoen liever niet terug. "Die avond ging alles mis wat er mis kon gaan. Een voorbeeld van hoe het niet moet. Volgens mij is het daarom niet handig om de beelden terug te kijken." NAC Breda staat na twintig speelronden zestiende in de Eredivisie. De Brabanders verloren hun eerste twee duels na de winterstop allebei met 1-0.