Inhoudelijke behandeling strafzaak Holleeder op 5 februari van start

Monique Verlind (DJMO)

Op maandag 5 februari 2018 start in de beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen Willem Holleeder. Hij werd op zaterdag 13 december 2014 aangehouden op verdenking van het medeplegen van moord en deelneming aan een criminele organisatie.

Sindsdien zijn er in deze strafzaak veertien zogenoemde pro forma zittingen gehouden. In de loop der tijd is de verdenking tegen Holleeder uitgebreid en zijn diverse dossiers samengevoegd.

Holleeder wordt vervolgd voor de feiten waarvoor hij ook in voorlopige hechtenis zit. Het gaat om de verdenkingen deelname aan een criminele organisatie, medeplegen van zes voltooide levensdelicten en twee pogingen. 

Tijdens de behandeling van de strafzaak zal een zestal getuigen worden gehoord. In verband met de omvang van het dossier heeft de rechtbank tot aan de zomerperiode bijna zestig zittingsdagen gereserveerd. Het is nog niet mogelijk een schatting te maken hoeveel zittingsdagen daarna nog zullen volgen. Ook is het nog niet bekend wanneer er zal worden gerekwireerd.