Van der Poel wint klassement wereldbeker na zege in Nommay

TargaFlorio

Zondag heeft Mathieu van der Poel de wereldbekerwedstrijd in het Franse Nommay gewonnen. Door de winst is de Nederlandse veldrijder ook zeker van de eindzege in het wereldbekerklassement.

Na de start van de wedstrijd reden Van der Poel, Wout van Aert, Toon Aerts en Tim Merlier weg bij de rest. In de derde ronde wisten Van der Poel en Van Aert ook de twee medevluchters af te schudden.

De Belg kon Van der Poel even volgen maar al snel moest de wereldkampioen ook de handdoek gooien. Na negen ronden kwam de Nederlander als winnaar over de finish. Voor de renner van Corendon-Circus was het de zesde overwinning in de wereldbeker dit seizoen. Op veertig seconden werd Van Aert tweede. Toon Aerts finishte op de derde plaats.

Mathieu van der Poel: “Dit was een klassement dat ik nog niet heb gewonnen en het is toch het meest prestigieuze. De belangrijkste cross komt er wel nog aan, dat is iets waar ik naar uitkijk.”

Wout van Aert: “Het was afzien. Toen Mathieu wegreed, kon ik even terugvechten, maar een ronde later moest ik passen. Dit was weeral het hoogst haalbare. Het parcours lag me en ik voelde me goed. Maar toen hij doortrok, kon ik niet mee. Je kunt zeggen dat ik niet wijzer geworden ben (voor het WK). Het is het verhaal dat we al vaak gezien hebben.”

De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door Katie Compton. De Amerikaanse reed van start tot finish alleen aan de leiding. Op de tweede plaats eindigde Kaitlin Keough en op de derde plaats de Française Pauline Ferrand-Prévot. De Belgische Sanne Cant werd slechts twaalfde maar is wel de eindwinnaar van het wereldbekerklassement.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (Ned)
2. Wout van Aert (BEL)
3. Toon Aerts (BEL)
4. Tim Merlier (BEL)
5. Michael Vanthourenhout (BEL)
6. Laurens Sweeck (BEL)
7. Michael Boros (CZE)
8. David van der Poel (NED)
9. Steve Chainel (FRA)
10. Kevin Pauwels (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Katie Compton (USA)
2. Kaitlin Keough (USA)
3. Pauline Ferrand-Prévot (FRA)
4. Helen Wyman (GBR)
5. Christine Majerus (LUX)
6. Alice Maria Arzuffi (ITA)
7. Eva Lechner (ITA)
8. Jolanda Neff (SUI)
9. Ellen Van Loy (BEL)
10. Caroline Mani (FRA)