Wild ook de beste op de scratch bij NK baanwielrennen

H.Vviv

Kirsten Wild heeft bij de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen in Alkmaar haar derde titel veroverd. Vorige week was de 35-jarige baanwielrenster al de beste op het omnium en vrijdag wist ze samen met Nina Kessler al de koppelkoers te winnen. Zaterdag was Wild de beste op de scratch.

Halverwege de scratch, een wedstrijd over tien kilometer, probeerde Wild samen met Judith Bloem en Roxanne Knetemann weg te rijden uit het peloton, maar het zou toch weer samen komen. In de eindsprint was Wild toch te sterk voor de concurrentie. Marjolein van 't Geloof, die eerder de puntenkoers won, werd tweede en Lorena Wiebes derde.

Matthijs Büchli is nadat hij woensdag de sprint de sprint won op het NK ook Nederlands kampioen geworden op de keirin. De winnaar van het olympisch zilver op de keirin in Rio won met ruim verschil voor de titelverdediger Jeffrey Hoogland voor. Carlo Cesar pakte het brons.

Youri Havik en Wim Stroetinga pakte op de koppelkoers de titel. In het Sportpaleis Alkmaar was het duo te sterk voor Jan Willem van Schip en Dion Beukeboom. Raymond Kreder en Ramon Sinkeldam moesten genoegen nemen met de derde plaats. Voor Havik was het al weer zijn tweede titel op dit NK, vrijdag was hij ook de beste op de puntenkoers.