Lightning en Devils onderuit in NHL, hattrick Sprong op tweede niveau

heywoodu

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL hebben de twee koplopers in de Eastern Conference een nederlaag geleden. Zowel de Tampa Bay Lightning als de New Jersey Devils kwamen in eigen huis niet tot winst.

De Devils kregen in het Prudential Center in Neward bezoek van de Buffalo Sabres en kwamen op een 3-1 voorsprong. Jack Eichel trok de stand met twee goals echter gelijk en in overtime was het Rasmus Ristolainen die de Sabres de winst bezorgde.

In de Amalie Arena in Tampa kreeg de Lightning bezoek van de Philadelphia Flyers. Die boven een 1-0 achterstand in de tweede periode om naar een 2-4 voorsprong. Tyler Johnson maakte de aansluitingstreffer, maar de Fin Valtteri Filppula, vorig jaar na drie seizoenen overgekomen uit Tampa, schoot het duel in de laatste minuut in het slot: 3-5.

Een niveau lager, in de AHL, maakte Daniel Sprong weer eens grote indruk. De Nederlander speelt bij de Wilkes-Barre/Scranton Penguins, de opleidingsploeg van de Pittsburgh Penguins, en scoorde er vooral vroeg in het seizoen flink op los. Dat stokte een beetje, maar vrijdagavond liet Sprong weer zien wat hij kan: met een hattrick hielp hij zijn ploeg naar een 5-1 zege tegen de Hartford Wolf Pack.

Uitslagen NHL vrijdag
New Jersey Devils - Buffalo Sabres 3-4 OT
Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins 2-1
Detroit Red Wings - New York Rangers 3-2 SO
Ottawa Senators - Columbus Blue Jackets 5-4
Tampa Bay Lightning - Philadelpa Flyers 3-5
Minnesota Wild - Nashville Predators 4-2
Winnipeg Jets - New York Islanders 4-2
Dallas Stars - St Louis Blues 4-2
Colorado Avalanche - Toronto Maple Leafs 4-3 OT
Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks 3-4 OT
Anaheim Ducks - Calgary Flames 2-1

De hoogtepunten van de avond in de NHL (Bron: YouTube)