'Barney' zonder problemen langs Kyle Anderson op WK darts

Boris (borisz)

Van Barneveld liet er geen gras over groeien. Met een twaalf, veertien en elfdarter trok hij de eerste set met 3-0 naar zich toe. Een wedstrijd van hoog niveau, als je niet in vijf beurten uit bent, dan is de leg voor de tegenstander. Het werd 2-2 in legs, maar wel via vier breaks. In de beslissende leg van de vijfde set kon Barney wel zijn eigen leg houden en trok ook de tweede set naar zich toe, weleenswaar nu voor het eerst in zes beurten. Op dat moment haalde Van Barneveld een gemiddelde van 105, terwijl Anderson 98 liet noteren. 

Van Barneveld liet in de tweede leg drie kansen op dubbel zestien liggen, wat direct werd afgestraft door Anderson. De Australiër won de begonnen derde set met 3-0. Veel missers op de dubbels in de start van set vier. Anderson profiteerde van zes gemiddelste dubbels van Van Barneveld en begon de set met een break. Dit was van korte duur. Van Barneveld brak terug en kwam op 2-1. Anderson miste dubbel zeventien voor een 154-finish, waarna Van Barneveld er 3-1 in sets van maakte. 

In de vijfde set was het verzet van Anderson gebroken. Van Barneveld won die set met 3-1 en daarmee de partij. Met 103 gemiddeld en 42% op de dubbels overhandigde de Hagenaar prima statistieken. Anderson noteerde 96 gemiddeld en  33% op de dubbels. In de derde ronde wat een Hollandse clash. Van Barneveld zal aantreden tegen Vincent van der Voort.