AC Milan gaat ook af tegen Atalanta

Redactie

AC Milan blijft maar punten morsen in de Serie A. De formatie van coach Gennaro Gattuso moest in San Siro de zege aan Atalanta laten.

Milan dacht na een klein kwartiertje de leiding te nemen toen Giacomo Bonaventura tot scoren kwam. Op advies van de video-arbiter werd het doelpunt echter afgekeurd, omdat Patrick Cutrone in de aanloop naar de treffer een handsbal maakte. Een paar minuten later stuitte Riccardo Montolivo op de doelman van Atalanta.

De bezoekers uit Bergamo pakten daarna wel de voorsprong. Gianluigi Donnarumma keerde uit een vrije trap de kopbal van Mattia Caldara, maar bij de rebound van Bryan Cristante was de jonge doelman geklopt. Milan moest dus op zoek naar de gelijkmaker en de eerste goede kans daarop ontstond vijf minuten na de pauze.

Via Bonaventura en Nikola Kalinic kwam de bal bij Franck Kessié, wiens schot het doel net miste. Nadat ook de afronding van Fabio Borini niet goed genoeg was, kwam Atalanta op 0-2. Leonardo Spinazzola zag vanaf de linkerflank Josip Ilicic vrij voor het doel staan. De Sloveen mikte met binnenkant voet raak.

Daarmee was het duel beslist, want Milan kwam daarna amper nog in de buurt van een tegentreffer. Het team van Gattuso werd afgetroefd op effectiviteit door Atalanta, dat alle zeven doelpogingen op het Milanese doel gericht kreeg. Bij de gasten speelden Hans Hateboer en Marten de Roon overigens de hele wedstrijd. Voor AC Milan, dat nu elfde staat, is het al de achtste competitienederlaag van dit seizoen en de tweede op rij.