Kane evenaart Shearer met zevende hattrick van het jaar

Redactie

Tottenham Hotspur heeft dankzij Harry Kane drie punten gepakt bij Burnley. De Engelsman maakte zijn zevende hattrick van dit kalenderjaar.

Op Turf Moor ontstond de eerste goal van Kane wel op een dubieuze manier. Dele Alli ging makkelijk naar de grond toen hij tegenstander Kevin Long passeerde en de bal ging op de stip. Kane stuurde vervolgens doelman Nick Pope naar de verkeerde hoek: 0-1 na zeven minuten voetballen.

Door enkele reddingen van diezelfde Pope bleef het lang bij die ene goal. Tottenham kwam zelf amper in de problemen, want keeper Hugo Lloris moest alleen ingrijpen bij een kopbal van Chris Wood. Halverwege de tweede helft kwamen de Spurs op 0-2 via Kane, die dit keer afrondde na een pass van Moussa Sissoko.

Met een fraai schot in de verre hoek maakte Kane even later ook zijn derde doelpunt van de avond, waardoor het 0-3 werd. De topschutter passeert daarmee Robin van Persie, die in één kalenderjaar 35 keer scoorde namens Arsenal (in 2011). Alan Shearer heeft met 36 goals in 1995 de meeste goals in één kalenderjaar gemaakt, namelijk 36 stuks, en Kane heeft dat record nu geëvenaard.

Tottenham Hotspur speelt in 2017 nog één wedstrijd, op Boxing Day tegen Southampton. Kane kan het record dan dus afpakken van Shearer. De Spurs staan nu vijfde; rivaal Arsenal is op doelsaldo ingehaald.