Cross na thriller tegen Smith naar achtste finales WK darts

heywoodu

Darter Rob Cross heeft na een ware thriller de achtste finales van het wereldkampioenschap van de PDC bereikt. In het Alexandra Palace in Londen rekende de Engelsman, dé revelatie van 2017, af met Michael Smith.

Smith begon ijzersterk en won de eerste vier legs, maar leg twee van de tweede set ging na een heerlijke 164-finish naar Cross. Ondanks een 109-finish van Smith wist Voltage de set ook te winnen, waarna hij ook de derde set won. Een fraaie 116-finish hielp Smith naar de ruime winst in set vier en dus stond het weer gelijk: 2-2.

Bully Boy gooide het niveau nog eens omhoog en kwam simpel op 3-2, maar zag hoe Cross pareerde en er een beslissende zevende set uit sleepte. Daarin ging het niveau nog eens de lucht in en vooral Cross gooide 180'ers alsof het niks was. Dat leverde hem de winst op en bij 2-1 in de set gooide hij het via dubbel 8 uit: 4-3.

Keegan Brown had eerder in een aanzienlijk minder lekker potje afgerekend met de Oostenrijker Zoran Lerchbacher. De eerste vier sets leverden nog een 2-2 stand op, maar de 25-jarige Engelsman was vervolgens een maatje te groot en won met 4-2.