Darter Wattimena laat talloze kansen liggen en vliegt uit WK

heywoodu

Voor darter Jermaine Wattimena zit het wereldkampioenschap van de PDC erop. In het Londense Alexandra Palace kreeg de 29-jarige Nederlander kans na kans, maar hij liet ze vrijwel elke keer liggen, waarna tegenstander Steve West profiteerde.

Wattimena kwam in de eerste set op een 2-0 voorsprong en kreeg in de twee legs daarna in totaal vier darts om de set te beslissen, maar die liet hij liggen. West profiteerde en won de eerste set. De Nederlander begon set twee met een 106-finish prima, maar pakte zijn kansen weer niet, zag hoe West 160 uitgooide en vervolgens wederom de set pakte.

In de tweede leg van set drie gooide Wattimena bijna 140 uit, maar net niet helemaal: ook dit keer profiteerde West, want de Engelsman liet een fraaie 134-finish noteren. Nog een handje gemiste darts van Wattimena hielpen West aan 3-0, waarna de Nederlander de vierde set zowaar in drie legs won. Daar bleef het bij: West kwam op 2-0 in set vijf, zag hoe Wattimena wéér een stapel dubbels liet liggen en maakte het karwei met 4-1 af.

Steve West - Jermaine Wattimena (Bron: PDC)
Steve West - Jermaine Wattimena (Bron: PDC)