Italiaans succes op boardercross, 16-jarige pakt eerste podium

heywoodu

De World Cup snowboarden in het Italiaanse Cervinia heeft dubbel succes opgeleverd voor het thuisland op de boardercross, ook wel bekend als de snowboardcross. Aan de voet van de beroemde Matterhorn ging de winst bij zowel de vrouwen als de mannen naar de Italiaanse ploeg.

De Française Nelly Moenne Loccoz nam in de vrouwenfinale de leiding, maar de 22-jarige Michela Moioli - ondanks haar jonge leeftijd al jaren een wereldtopper - pakte met een fraaie inhaalactie buitenom de eerste plek. Die stond ze ook niet meer af, waardoor Moenne Loccoz genoegen moest nemen met plek twee. De derde plek en een eerste World Cup-podium was er voor de pas 16-jarige Française Julia Pereira, voor de derde Franse finaliste, Charlotte Banks.

De finale bij de vrouwen (Bron: YouTube)

Bij de mannen stonden er vier veteranen in de finale, waar de Fransman Pierre Vaultier, regerend wereld- en olympisch kampioen, de leiding pakte. Bij het ingaan van de laatste bocht opende de Italiaan Omar Visintin de aanval en met succes: in de laatste meters passeerde hij Vaultier, terwijl de Australiër Alex Pullin de Amerikaan Alex Deibold versloeg in de strijd om plek drie. De Nederlander Glenn de Blois werd in de kwartfinales uitgeschakeld en eindigde als vijftiende, Karel van Goor pakte plek veertig in de kwalificaties.

De finale bij de mannen (Bron: YouTube)