Ten Hag: "Ik ben goed voorbereid op een topclub"

Redactie

Erik ten Hag lijkt de opvolger van de vertrokken Marcel Keizer te moeten worden. De trainer vindt zelf dat hij klaar is voor een nieuwe stap. Ajax nam donderdag afscheid van Keizer, die sinds de zomer aan het roer stond bij de club uit Amsterdam. Diverse media melden dat Ten Hag de opvolger moet worden van de ontslagen trainer. Daar is Ten Hag zelf van op de hoogte.

"Ik lig niet onder een steen en heb de krant en de headlines gelezen", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. De oefenmeester vindt in ieder geval dat hij klaar is voor een nieuw avontuur. "Gezien de clubs waar ik al ben geweest, ben ik in elk geval goed voorbereid op een topclub. Ik heb de opmars met FC Twente meegemaakt, bij PSV getraind en Bayern München 2 en FC Utrecht onder mijn hoede gehad. In de top zijn dingen wezenlijk anders. Bij Ajax bijvoorbeeld zou met de druk omgaan een uitdaging zijn."

Ten Hag werkte eerder bij Go Ahead Eagles samen met Ajax-directeur Marc Overmars en daar heeft hij goede herinneringen aan over gehouden. "Marc en ik hebben in het verleden natuurlijk tegen elkaar gespeeld. Bij Go Ahead Eagles kwam ik hem in de procedure naar mijn aanstelling toe tegen. Hij was transparant dat hij naar Ajax ging, maar bleef bij Go Ahead betrokken, omdat dat ook een beetje zijn club is."

"We hebben altijd een prettig contact gehouden en hebben wel een klik. In de voetballerij heb je niet veel mensen waarmee je kunt klankborden. Met Marc heb ik veel contact gehad. We leggen dingen bij elkaar neer om te toetsen. Dat doe je bij betrouwbare mensen en dat is Marc", aldus Ten Hag, die nog niet teveel met zijn hoofd in Amsterdam wil zitten. "Ik ben aangesteld om bij NAC te winnen. Daar moet de focus op liggen. Ik moet het wel managen naar mijn groep, want iedereen vindt er wat van."