Onderzoek naar bedreiging John van den Heuvel

Redactie

Het Openbaar Ministerie (OM) is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar de bedreiging van misdaadjournalist John van den Heuvel door motorclub No Surrender, zo meldt de politie maandag. Volgens de politie is er een aanzienlijk geldbedrag op het hoofd van de Telegraaf-journalist gezet.

De politie neemt de bedreiging erg serieus. Naar aanleiding ervan heeft de politie maandag gesprekken gevoerd met drie leidinggevenden van No Surrender. In de gesprekken zijn ze gewezen op hun verantwoordelijkheid en opgeroepen om een eind te maken aan de bedreiging. "Journalisten moeten ongestoord hun werk kunnen doen zonder dat zij daar op een dergelijke ernstige wijze in belemmerd worden."

Captain Henk Kuipers van de motorclub is een van de drie leiders met wie is gesproken, zo zegt hij zelf op Facebook.

John van den Heuvel heeft onlangs al aangifte gedaan tegen motorclub No Surrender en zal dat naar aanleiding van de nieuwe signalen opnieuw gaan doen, aldus een politiewoordvoerder.

Mick van Wely, een andere misdaadverslaggever van De Telegraaf, zou vorige week ook zijn bedreigd na artikelen over geweld door motorbendes, aldus De Telegraaf. Hij doet deze week ook aangifte van bedreiging. "Pikken we niet", aldus Van Wely op Twitter.

Onderzoek naar bedreiging John van den Heuvel
Onderzoek naar bedreiging John van den Heuvel (Foto: BuzzE)