Ex-langlaufster Herrmann boekt eerste grote biatlonzege

heywoodu

Denise Herrmann heeft haar eerste grote zege in het biatlon te pakken. De Duitse stapte na het seizoen 2015/16 over van het langlaufen - waarin ze tot de beste sprintsters ter wereld behoorde - naar het biatlon.

In haar debuutseizoen liet Herrmann bij vlagen al zien haar langlaufsnelheid meegenomen te hebben, terwijl ze gedurende het seizoen beduidend beter begon te schieten. Dit seizoen opende ze met een zeer overtuigende zege in de IBU Cup - het niveau onder de World Cup - waarna de Duitse woensdag tijdens de World Cup in Östersund op de individuele wedstrijd over 15 kilometer al de snelste langlauftijd neerzette.

Dat Herrmann in vorm was en dat ernstig rekening met haar gehouden moest worden was dus duidelijk, en dat maakte ze volledig waar. De Duitse was een klap sneller dan het hele veld op de langlaufski's en trof negen van de tien schijven. Alleen Kaisa Mäkäräinen had op snelheid één strafronde goed kunnen maken, maar ook de Finse liet één misser noteren en zij werd zo sesde.

Herrmann pakte de zege met een vijftien seconden snellere tijd dan de jonge Française Justine Braisaz, die foutloos schoot. Dat deed ook Yuliia Dzhima uit Oekraïne, die daardoor plek drie pakte. De vierde plaats was er voor de Noorse Synnøve Solemdal, die zo na jaren van fysieke en psychische ellende volledig terug is gekeerd: doordat ze woensdag al tweede werd, pakt Solemdal de leiding in de World Cup.