Groningse basketballers laten niks heel van Leeuwarden in 'Derby van het Noorden'

heywoodu

In de Dutch Basketball League stond donderdagavond de Derby van het Noorden op het programma: Donar uit Groningen tegen Aris Leeuwarden. In het verleden was het vaak een spannend duel, maar daar was dit keer totaal geen sprake van.

Na drie minuten stond Donar al op 12-2 en die voorsprong werd gestaag uitgebouwd naar een 32-19 stand na het eerste kwart. Halverwege was het gat nog eens tien punten groter en in het derde kwart bleef Donar over de Friezen heen walsen. Alleen in het vierde kwart kon Aris het tempo een heel klein beetje bijbenen, maar het was bij lange na niet genoeg om het nog enigszins spannend te maken: 112-65.

Landstede Zwolle ging op bezoek bij laagvlieger Forward Lease Rotterdam, maar keerde met een pijnlijke nederlaag huiswaarts. Er was aanvankelijk niks aan de hand voor de Zwollenaren, die na een sterk derde kwart met negen minuten te gaan vijftien punten voorsprong hadden. Via een geweldige eindsprint en met dank aan de 29 punten van Ordane Kanda en de 24 van Chris Commons won Rotterdam echter alsnog: 92-89.