Tweelingbroers leiden Canucks langs Predators in NHL, 1000e punt Sedin

heywoodu

De ijshockeyers van de Vancouver Canucks hebben na drie nederlagen op rij weer eens een overwinning geboekt in de NHL. In Nashville was de Canadese ploeg te sterk voor de Predators.

De zege ontstond vooral dankzij een ijzersterk optreden van de 37-jarige Zweedse tweelingbroers Daniel en Henrik Sedin, die al sinds 2000 samen bij de Canucks spelen. In de tweede periode werd de score geopend: de Predators scoorden drie keer, de Canucks kwamen tot twee goals, onder meer doordat de tweelingsbroers hun landgenoot Loui Eriksson in staat stelden de 3-2 te maken.

Halverwege de derde periode werkte Henrik Sedin samen met de jonge Brock Boeser, die Daniel Sedin bediende: 3-3. Vier minuten later zorgde Boeser met zijn tweede goal van de avond zelf voor de 3-4 voorsprong, waarna de Zweedse broers in de laatste minuut nog eens gezamenlijk een goal van opnieuw Eriksson voor konden bereiden: 3-5.

De gelijkmaker van Daniel Sedin was overigens een bijzonder moment: het was zijn 1000e punt in de NHL - goals en assists. Hij is de 87e speler die over die grens gaat, iets wat zijn broer in januari deed. Sidney Crosby was in februari de laatste die dat voor elkaar kreeg, terwijl Henrik Zetterberg van de Detroit Red Wings met 919 punten het dichtst bij de grens zit van de actieve spelers die het nog niet gehaald hebben.

Uitslagen NHL
Nashville Predators - Vancouver Canucks 3-5
Washington Capitals - Los Angeles Kings 2-5
Detroit Red Wings - Montreal Canadiens 3-6
Minnesota Wild - Vegas Golden Knights 4-2
Chicago Blackhawks - Dallas Stars 3-4 OT
Calgary Flames - Arizona Coyotes 3-0
Edmonton Oilers - Toronto Maple Leafs 4-6

De hoogtepunten van de avond in de NHL (Bron: YouTube)