Blues kloppen Devils in topduel NHL

heywoodu

De ijshockeyers van de St Louis Blues hebben de NHL-topper tegen de New Jersey Devils gewonnen. De Blues gaan aan de leiding in de Western Conference, terwijl de Devils na de derde nederlaag op rij zijn gezakt naar plek drie in het oosten.

Het begon nog prima voor de Devils, die dankzij Blake Coleman na ruim drie minuten op voorsprong kwamen. Dat hielden ze lang vast, maar diep in de tweede periode schoot Vladimir Tarasenko van afstand verwoestend hard de 1-1 binnen. 

Na een half minuutje in de derde periode stelden Tarasenko en Brayden Schenn hun teamgenoot Jaden Schwartz met een heerlijke combinatie in staat te scoren: 1-2. In de laatste twee minuten gooiden de Devils er een extra speler in ten koste van hun goalie, maar de Blues profiteerden: Tarasenko bereidde voor, Schenn maakte het af en bracht de 1-3 eindstand op de borden.

De Los Angeles Kings wonnen na overtime van de Anaheim Ducks en staan op plek twee in het westen, waar de Vegas Golden Knights verloren van de Montreal Canadiens en naar plek vier zakten.

In het oosten wonnen de Pittsburgh Penguins van de Arizona Coyotes, wat de regerend kampioenen op plek twee bracht. De Columbus Blue Jackets gingen onderuit tegen de Nashville Predators, hun derde nederlaag op rij, waardoor de ploeg zakte naar plaats vier.

Devils - Blues (Bron: YouTube)

Uitslagen NHL dinsdag
New Jersey Devils - St Louis Blues 1-3
Buffalo Sabres - Washington Capitals 3-1
Carolina Hurricanes - Florida Panthers 3-1
Columbus Blue Jackets - Nashville Predators 1-3
Pittsburgh Penguins - Arizona Coyotes 3-1
New York Islanders - Edmonton Oilers 1-2 OT
Montreal Canadiens - Vegas Golden Knights 3-2
Calgary Flames - Vancouver Canucks 3-5
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 3-4 OT

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)