Yankees en Red Sox winnen derde wedstrijd

H.Vviv

New York Yankees en Boston Red Sox hebben de derde wedstrijd in de American League Division Series. Beide ploegen wonnen hun thuiswedstrijd, waardoor ze de achterstand terug brachten tot 1-2 in de series.

Bij de Yankees was de Japanse werper Masahiro Tanaka de grote man voor de ploeg uit New York. Hij zou geen punt tegen krijgen in zeven innings en kreeg maar drie honkslagen tegen. In de zesde inning zou Greg Bird de Yankees op voorsprong slaan via een homerun. Closer Aroldis Chapman maakte het af.

Met de winst is een vierde wedstrijd in deze Best of Five-serie nodig. De Indians starten opnieuw Trevor Bauer, die in Game 1 de Yankees volledig de baas was. Bij de Yankees komt Luis Severino voor het deze serie op de heuvel. In de Wild Card-wedstrijd werd de startende werper al na één out vervangen.

Ook de Boston Red Sox wisten de wedstrijd in de serie te winnen tegen de Houston Astros. In de eerste inning kwamen de Red Sox al op een 0-3 achterstand tegen de Astros. Ook in de tweede inning kwam Doug Fister, de startende werper van de Boston Red Sox in de problemen. Manager John Farrell had genoeg gezien van zijn werper en verving hem door Joe Kelly. De werper loste de problemen op voor de Red Sox en wist zonder schade uit de inning te komen.

Daarna zou het de beurt zijn aan de thuisploeg. In de tweede inning kwam Boston tot één punt, maar in de derde inning zou de ploeg op een 4-3 voorsprong komen dankzij een homerun van Rafael Devers. Het was wachten tot de zevende inning voordat er weer punten op het bord zou komen. Mede dankzij een 3-run homerun van Jackie Bradley Jr. wisten de Red Sox uit te lopen naar een 10-3 voorsprong. De zege kwam in de rest van de innings niet meer in gevaar.