Jonker pakt punt met Wolfsburg, eerste zege Mainz

Redactie

Het VfL Wolfsburg van Andries Jonker heeft zaterdag in de Bundesliga een punt gepakt tegen Hannover 96, dat de eerste twee duels had gewonnen. FSV Mainz versloeg Bayer Leverkusen en pakte zo de eerste driepunter van het seizoen.

VfL Wolfsburg - Hannover 96 1-1
Andries Jonker had in zijn opstelling geen plek voor Paul Verhaegh en Riechedly Bazoer. Mario Gomez was na 35 minuten dicht bij de openingstreffer na een voorzet vanaf de rechterflank, maar kreeg zijn voet niet goed tegen de bal. Even later liep de spits een blessure op die een voortijdig einde maakte aan zijn optreden.

Pas in de tweede helft vielen de doelpunten: Daniel Didavi plaatste een vrije trap door de muur in de rechterhoek, waarna Martin Harnik voor de 1-1 zorgde namens de bezoekers. Na een scrimmage voor het doel van Koen Casteels was zijn hakbal genoeg voor de gelijkmaker.

1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen 3-1
Bayer nam na 22 minuten verdiend de voorsprong. Wendell kreeg vrij baan om op te komen en bediende vervolgens Dominik Kohr die René Adler wist te passeren: 0-1. Tegen de verhouding kwam Mainz op slag van rust op gelijke hoogte. Op een voorzet van Daniel Brosinski kon Yoshinori Muto de gelijkmaker binnenwerken.

Binnen het uur nam de thuisploeg ook de voorsprong. Een voorzet van Levin Öztunali kon bij de eerste paal ingekopt worden door de volledig vrijstaande Abdou Diallo: 2-1. Twintig minuten voor tijd besliste Mainz de wedstrijd. Wederom stond Öztunali aan de basis van de treffer en nu was het Suat Serdar die vanaf de rand van het strafschopgebied raak schoot. Het is de eerste zege van Mainz dit seizoen, terwijl Leverkusen nog altijd wacht op de eerste driepunter.