Chelsea en Arsenal maken geen fout

Redactie

Chelsea en Arsenal hebben zaterdag een zege bijgeschreven in de Premier League. De landskampioen won met 1-2 van Leicester, terwijl Arsenal veel te sterk was voor Bournemouth - de eerste winstpartij na twee nederlagen.

Leicester City - Chelsea 1-2
In een redelijk gelijkopgaande eerste helft bleven de kansen voor beide ploegen aanvankelijk uit. Toch was het Leicester dat de score had moeten openen. Op de counter na een corner van Chelsea kwam de ploeg in een drie-tegen-één-situatie te staan, maar Islam Slimani kon de bal op aangeven van Riyad Mahrez niet afronden. Chelsea profiteerde vervolgens vier minuten voor rust optimaal. Op aangeven van César Azpilicueta kopte Álvaro Morata de 0-1 tegen de touwen.

Vijf minuten na rust namen the Blues een 0-2 voorsprong. Vanaf ruime afstand verschalkte N’Golo Kanté met een prachtig schot Leicester-doelman Kasper Schmeichel. Na een uur spelen kwam de spanning volledig terug in de wedstrijd. Thibaut Courtois kwam te laat en vloerde Jamie Vardy, waardoor de thuisploeg een strafschop kreeg. De Engelse spits ontfermde zich over de bal en schoot raak: 1-2. In een hectische slotfase werd niet meer gescoord waardoor Chelsea de derde zege van het seizoen boekte.

Arsenal - Bournemouth 3-0
Arsenal zinde na twee opeenvolgende nederlagen op eerherstel. De Londenaren lieten er geen gras over groeien, want al binnen zes minuten zorgde Danny Welbeck voor het verschil op het scorebord. De opgestoomde Sead Kolasinac vond de aanvaller met een voorzet, waarna Welbeck de bal apart, maar goed genoeg raakte voor de 1-0. Het was het startschot voor een relatief eenvoudige middag voor Arsenal. Het had bij rust al 4-0 kunnen staan, maar de ruststand bleef bij 2-0 omdat alleen Alexandre Lacazette nog tot scoren kwam. Nathan Aké ging in de fout, waarna de bal voor de voeten van Welbeck belandde. Die vond Lacazette, wiens fraaie indraaiende schot onhoudbaar bleek voor keeper Asmir Begovic.

Arsenal was af en toe slordig in de passing, maar Bournemouth ontbeerde de kwaliteit om daarvan te profiteren. Kort na rust waren de bezoekers echter wel erg dichtbij: Jeremain Defoe, die voor rust niet in het spel voorkwam, knikte de bal op de paal nadat Petr Cech al was geklopt. Aan de overzijde volgde kort daarna de 2-0, want Bournemouth verloor de bal en Aaron Ramsey stelde Welbeck in staat om met een schuiver in de verre hoek zijn tweede te maken. Arsenal speelde de bal met meer overtuiging rond en zocht naar mogelijkheden op meer.