Fan die kampioenschap Cubs verklootte krijgt World Series-ring

heywoodu

Jarenlang was hij toch wel de minst geliefde fan ooit van de Chicago Cubs, een van de teams in de Amerikaanse honkbalcompetitie MLB. Steve Bartman zorgde er tijdens de finale van de National League - één wedstrijd verwijderd van de World Series - voor dat Moises Alou van de Cubs een zeer belangrijke vangbal niet kon maken.

Het bleek een eerste zetje in de grote ommekeer in de wedstrijd: de Florida Marlins maakten hun achterstand goed en wonnen de wedstrijd, de Cubs lagen eruit. Na afloop moest de 26-jarige Bartman door de beveiliging uit het stadion begeleid worden, want medefans wilden wel even een hartig woordje met hem spreken, het liefst met de vuisten.

We zijn inmiddels flink wat jaren verder en vorig jaar was het dan zover: de Cubs wonnen na 1908 eindelijk de World Series weer. Voor eigenaar Tom Ricketts was dat een mooi moment om met het verleden af te rekenen. Hij nodigde Bartman uit in zijn kantoor en overhandigde hem een World Series-ring. 

"We hopen dat dit voor enige afsluiting kan zorgen, ook al weten we dat geen enkel gebaar de jarenlange last op zijn schouders volledig weg kan nemen", aldus een statement van de Cubs. "We vonden het in elk geval belangrijk om Steve te laten weten dat de Cubs hem nog altijd verwelkomen."

Het moment wat ervoor zorgde dat Bartman niet de meest geliefde Cubs-fan ooit werd (Bron: YouTube)