'Extreme' interesse voor Van Wolfswinkel

Redactie

Vitesse is al druk bezig met voorbereidingen op het komende seizoen.De club houdt rekening met een vertrek van Ricky van Wolfswinkel.

Na het winnen van de KNVB Beker is Vitesse al zeker van deelname aan de Europa League. De Arnhemmers hopen een representatieve selectie samen te stellen voor komend seizoen. Dat zal nog wat voeten in de aarde hebben, verwacht technisch directeur Mo Allach.

"Het is logisch dat er na zo'n goed seizoen interesse voor onze spelers komt", stelt Allach tegenover Voetbal International. "Dat merken we bij jongens als Milot Rashica en Marvelous Nakamba, maar bij Ricky natuurlijk in het extreme. Het is afhankelijk van meerdere factoren of het realistisch is of hij komend seizoen bij Vitesse speelt."

Alexander Chigrinksy, eigenaar van Vitesse, zal naar verwachting komende week in een vergadering kenbaar maken wat zijn verwachtingen zijn voor komend seizoen. "Maar het is duidelijk dat we ons ambitieniveau geen geweld willen aandoen", zegt Allach.

"Dat betekent dat we als goede subtopper in de topvijf willen eindigen, de beker opnieuw willen winnen en dat we graag Europees willen overwinteren. Dan moeten we daar ook naar handelen vind ik. Ook voor het Nederlandse voetbal willen wij als Vitesse goed voor de dag komen. Die verplichting heb je vind ik, als Nederlandse subtopper."