Eindelijk weer pole voor Pedrosa, Honda bezet eerste startrij

heywoodu

De Grand Prix van Spanje in de MotoGP kent zondag een volledig door Honda gevulde eerste startrij. Dani Pedrosa veroverde op het circuit van Jerez voor het eerst sinds Maleisië 2015 weer eens de poleposition.

Teamgenoot Marc Marquez zette als eerste een echt snelle tijd neer en zag Pedrosa vlak achter hem blijven. In de slotfase van de kwalificatie gebeurde zoals gewoonlijk weer van alles. Cal Crutchlow was op zijn satelliet-Honda sneller onderweg dan wie dan ook, maar in de laatste sector verloor hij tijd en moest hij de Repsol Honda's van Pedrosa en Marquez voor laten gaan.

Pedrosa zette de snelste tijd neer, maar Marquez leek de pole toch nog te gaan pakken nadat hij nog een ronde langer gas bleef geven. Hij maakte echter een klein foutje en dat kostte hem de eerste plek, waardoor hij zondag om 14.00 uur als tweede vertrekt, tussen Pedrosa en Crutchlow. Maverick Viñales, Andrea Iannone en Johann Zarco vormen de tweede rij, voor Valentino Rossi, Jorge Lorenzo en Jonas Folger. 

Alex Marquez pakte de pole in de Moto2, die om 12.20 uur van start gaat. De Spanjaard was een fractie van een seconde sneller dan zijn Italiaanse teamgenoot Franco Morbidelli, terwijl de Zwitser Dominique Aegerter er met plek drie ook weer eens goed bij zat.