Hermans wint op Green Mountain

H.Vviv

Ben Hermans heeft de vijfde etappe in de Ronde van Oman gewonnen. De Belg van BMC was in de koninginnenrit de beste op Green Mountain. Hij won voor Fabio Aru en Rui Costa. Het is voor Hermans zijn tweede zege in Oman, nadat hij eerder de tweede rit won.

Onderweg naar Green Mountain ontstond er een kopgroep van vijf renners: Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise), Daniel Diaz (Delko Marseille Provence KTM), Olivier Pardini (WB Veranclassic Aqua Protect), Mark Christian (Aqua Blue Sport) en Jonathan Clarke (UnitedHealthcare). De kopgroep had een maximale voorsprong van meer dan acht minuten.

Halverwege de slotklim werden de vluchters ingerekend door het peloton. Merhawi Kudus koos daarna voor de aanval, maar de renner van Dimension Data kreeg Hermans achter zich aan. De Belg liet Kudus in de slotkilometer achter en kwam als eerste boven. 

Woensdag won Hermans ook al de tweede etappe in Oman. De eindzege lijkt de Belg van BMC nu niet meer te kunnen ontgaan. De Tour of Oman eindigt zondag met een vlakke etappe over 130 kilometer.