WK Snert- en Stamppotkoken

qltel

Vrijdag 17 februari vindt het WK Snert- en Stamppotkoken in Groningen plaats. De deelnemers komen uit heel het land en er is zelfs buitenlandse belangstelling, dit jaar komen er ook 2 deelnemers uit Senegal die graag deze Nederlandse lekkernijen willen leren maken. 

Dit WK vindt plaats in de keukens van het Alfa-college in Groningen. Het Alfa-college is samen met de studenten van de opleiding Horeca en Facilitaire Dienstverlening druk bezig met de voorbereidingen. Zo maken studenten een draaiboek voor het evenement. Een andere klas zal de bezoekers ontvangen. In het geheel vernieuwde restaurantgedeelte komt een winkelplein met verkoop- en informatiestands en op een aantal videoschermen zijn de verrichtingen in de keuken goed te volgen. De gastvrijheid staat hierbij hoog in het vaandel.

De deelnemers krijgen op verschillende onderdelen, zoals smaak, geur, kleur, ingrediënten, hygiëne, tijd, bereiding, presentatie en originaliteit, punten van een deskundige jury. De deelnemers strijden om de 'zilveren snertslaif'  en de 'zilveren stamppotopscheplepel'. Daarbij is er voor de winnaar van de Stamppotwedstrijd ook een mooie bokaal.

Een impressie van de editie van 2015.