Brand Alkmaar, 3 gewonden, kat overleden

Monique Verlind (DJMO)

Bij een grote brand in een flatwoning in de Alkmaarse wijk Overdie, aan het Cornelis Evertsenplein, is uit voorzorg een ambulance ingezet. Dit meldt de Veiligheidsregio op Twitter. Daarnaast is er een hoogwerker ingezet om het vuur te blussen.

Het gaat om een uitslaande brand op de eerste etage van de flat. Het is niet bekend of er gewonden zijn of hoe het vuur ontstaan is. Inmiddels de brand opgeschaald naar GRIP1 (zeer grote brand). 

Update 27-01-2017 07:34 uur
De meeste bewoners kunnen naar verwachting vandaag weer naar huis. Alleen de bewoners van de woningen waar de brand heeft gewoed, moeten voorlopig elders onderdak zoeken. Door de brand is één kat om het leven gekomen. 

Update 21:57 uur
Door de brand konden bewoners van in totaal 9 woningen de nacht niet thuis doorbrengen. De bewoners worden voorlopig opgevangen in het Buurthuis Oud Overdie. Salvage is ter plaatse en de ramen en deuren mogen weer geopend worden. 

Update 20:50 uur
Zojuist is het sein brand meester gegeven aldus de Veiligheidsregio op Twitter.

Update 20:20 uur
Drie mensen hebben rook ingeademd en zijn voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.  

Update 20:01 uur
Omwonenden worden opgeroepen om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten in verband met mogelijk gevaarlijke stoffen.

Update 19:48 uur
Inmiddels zou de brand op twee woonlagen woeden volgens de Veiligheidsregio op Twitter. Ze melden ook dat de buren in de omringende woningen geëvacueerd zijn. De brand zou inmiddels niet meer uitslaand zijn.