Kristoffersen troeft Hirscher af in kolkend Schladming

heywoodu

Skiër Henrik Kristoffersen heeft dinsdagavond de Night Race, de World Cup-slalom op de Planaipiste in Schladming, op zijn naam geschreven. De Noor troefde voor tienduizenden uitzinnige Oostenrijkers de Oostenrijkse held Marcel Hirscher af.

Kristoffersen wist in de eerste run al een mooi gat te slaan met Hirscher, maar met 0,52 seconden achterstand had de Oostenrijker vanaf de tweede plek nog de nodige kansen. Dat zal hij zelf ook gedacht hebben en in kenmerkende stijl stortte hij zich in de tweede run als een malle naar beneden. Hij nam de snelste tijd over van de Rus Alexander Khoroshilov, die in de tweede manche exact even snel was als Hirscher.

Vervolgens was het de beurt aan Kristoffersen en het publiek begon langzaam maar zeker uit haar plaat te gaan toen de Noor een achterstand opliep. Op het onderste deel kon hij dat echter toch nog goedmaken en hij kwam met een 0,09 seconden snellere tijd over de finish. Khoroshilov eindigde als derde, terwijl de Fransman Julien Lizeroux op plek vier eindigde. Daarmee kwam de lang door blessures geteisterde veteraan erg dicht bij zijn eerste podiumplek in zes jaar, maar het lukte net niet.