Al-Attiyah moet na crash opgeven in Dakar

Peterselieman

Voor een van de grote favorieten voor de zege in het autoklassement in de Dakar rally is het na drie etappes al voorbij. Nasser Al-Attiyah crashte gisteren met zijn Toyota onderweg naar San Salvador de Jujuy op een rotsblok, waardoor de auto zwaar beschadigd was. Hij bereikte met een tijdverlies van ruim twee uur nog wel de finish.

Al-Attiyah verloor bij de crash zijn rechter achterwiel en kwam uiteindelijk als een driewieler het bivak binnen. De winnaar van 2011 en 2015 moest daar opgeven, omdat het chassis van zijn Toyota te zwaar beschadigd was geraakt.

De andere Toyota's van het team Overdrive kampten met brandstofproblemen, waardoor teammanager Jean-Marc Fortin allerminst blij was. "Het was een dramatische rit. De dag was goed begonnen want na 50 km reed Nasser opnieuw aan de leiding. Hij is de gehele dag voluit gegaan om een zo groot mogelijke kloof te slaan voordat we boven de 4.000 meter waren."

"In volle aanval heeft Nasser een wiel verloren. De gevolgen waren niet te overzien. De assistentietruck was nog te ver weg en dus besloot hij om een noodreparatie uit te voeren. Nasser bereikte het bivak met grote achterstand waarna we er alles aan gedaan hebben om de wagen in koers te houden. Dat is helaas niet gelukt. De schade was te groot en het chassis was krom. Nasser Al-Attiyah moet helaas opgeven."