Ook Onana blijft in Amsterdam tijdens Afrika Cup

Boris (borisz)

In navolging van Hakim Ziyech zal ook André Onana tijdens de Afrika Cup gewoon bij Ajax op het veld staan. De doelman van de Amsterdammers is niet geselecteerd door de Kameroense bondscoach Hugo Broos. De situatie van beide spelers was wel anders. Ziyech wilde wel, maar werd niet geselecteerd. Onana wilde niet, maar zat wel bij dr voorselectie. 

Onana liet enkele maanden terug al doorschemeren liever niet deel te nemen aan de Afrika Cup, aangezien hij geen eerste keuze is van zijn land. Had bondscoach Broos wel besloten Onana mee te nemen naar de Afrika Cup en zou de doelman weigeren om naar Gabon af te reizen, dan werd hij mogelijk geschorst door de wereldvoetbalbond FIFA. Onana had dan gedurende het toernooi ook niet voor zijn club mogen uitkomen.

Onana was niet de enige die weigerde om te spelen voor Kameroen tijdens de Afrika Cup. Joël Matip (Liverpool), Maxime Poundjé (Girondins Bordeaux), Ibrahim Amadou (Lille), Allan Nyom (West Bromwich Albion), Guy Ndy Assembé (AS Nancy) en André Zambo Anguissa (Olympique Marseille) wilden ook niet mee en zijn uiteindelijk ook niet geselecteerd. 

Selectie Kameroen voor Afrika Cup

Doelmannen: Jules Goda, Fabrice Ondoa, Georges Bokwe

Verdediging: Faï Collins, Ernest Mabouka, Nicolas Nkoulou, Michael Ngadeu, Adolph Teikeu, Ambroise Oyongo, Mohammed Djetei, Jonathan Ngwen

Middenvelders: Sébastien Siani, Franck Boya, Georges Mandjeck, Arnaud Djoum

Aanvallers: Vincent Aboubakar, Jacques Zoua, Benjamin Moukandjo, Clinton Njie, Edgar Salli, Christian Bassogog, Toko Ekambi, Ndip Tambe