Koeman blij met spelers uit eigen jeugd

Redactie

Manager Ronald Koeman van Everton hoopt op versterking in januari, maar ziet de eigen jeugd absoluut niet over het hoofd.

Everton won maandag met 3-0 van Southampton. Bij The Toffees verschenen twee tieners aan de aftrap, iets wat dit seizoen in de Premier League nog niet was voorgekomen. Dominic Calvert-Lewin (19) raakte al snel geblesseerd, maar Tom Davies (18) maakte veel indruk en gaf vlak voor tijd de assist bij de 3-0 van Romelu Lukaku.

"Hij (Davies) doet het goed", zei Koeman na afloop tegenover het aanwezige journaille. "Hij is een jonge speler die tijd nodig heeft, maar fysiek is hij erg sterk." Komende weken is Idrissa Gueye niet inzetbaar op het middenveld, omdat hij met Senegal deelneemt aan de Afrika Cup. James McCarthy is nog niet fit.

"En soms moeten we Gareth Barry (35) in bescherming nemen", sprak Koeman over de schaarste aan middenvelders. "Daarom is het goed om jonge jongens te kunnen brengen. Voor hen is het ook een erg goede ervaring."

Toch gaat Everton deze maand naar verwachting flink met euro's strooien. "Alle mensen bij de club weten wat wij (de staf, red.) willen, dus het is aan hen om daaraan te werken. Ik ben zelf niet bezig (met transfers). Ik houd me bezig met de wedstrijden en misschien is de leiding druk met het binnenhalen van spelers."