Ziyech sluit snel vertrek niet uit

Redactie

Hakim Ziyech kwam afgelopen zomer voor elf miljoen over van FC Twente, maar de middenvelder weet nog niet of hij lang bij Ajax zal blijven. De transfer kwam niet zonder slag of stoot tot stand, want Ajax leek in eerste instantie geen interesse te hebben. Directeur spelersbeleid Marc Overmars sprak zelfs de woorden uit dat Ziyech 'niet naar Amsterdam' zou komen.

"Toen Overmars publiekelijk aangaf mij niet te willen halen, heb ik een streep gezet door Ajax. Of dat een tegenvaller was? Nou ja, het was graag of niet. En op dat moment wilde Ajax me niet", zegt Ziyech tegen de NOS. "Toen ze alsnog aanklopten heb ik nog wel gevraagd waarom ze mij in eerste instantie niet wilden. En ik heb er uitleg over gekregen. Overmars liet weten dat er interesse was voor een paar middenvelders."

De linkspoot laat weten dat hij ook naar diverse buitenlandse clubs kon, maar dat hij zichzelf nog niet rijp achtte voor een stap over de grens. "Misschien qua voetbalkwaliteit wel, maar je moet je er ook goed bij voelen. Anders kan je niet presteren. Daarom ben ik tot de conclusie gekomen dat nog een of twee jaar Nederland het beste voor me is."

Een heel lang verblijf in Amsterdam lijkt dan ook niet tot zijn plannen te behoren. "In het voetbal kan het raar lopen. Kijk naar Kevin Strootman, die ging binnen een jaar van Sparta, naar Utrecht, naar PSV. Het kan snel gaan. Ajax is niet mijn eindstation. Ik heb ook mijn ambitie en mijn dromen."